Blog, aneb váš průvodce na cestě s Foxconnem

  • open office Foxconn

    Jak to u nás vypadá? Podívejte se na zázemí ve Foxconnu

    Aby se u nás zaměstnanci cítili co možná nejlépe, snažíme se pro ně zvelebovat pracovní prostředí a vytvářet či vylepšovat prostory, kde mohou trávit volný čas. Již podruhé ve společnosti proběhl průzkum spokojenosti zaměstnanců, ve kterém se mohli vyjádřit k tomu co by ještě zlepšili. Jejich návrhy se poté v rámci možností snažíme vyslyšet a implementovat.

    Číst dál...

     

  • Markéta Traube

    Pod pokličkou Trainee programu: Jak celý program vzniká? A na jakých projektech Trainees pracují? Zeptali jsme se kolegů z oddělení Tréninku.

    Trainee program je roční program nabitý aktivitami a není divu, že za jeho organizací stojí hned několik našich kolegů. Vyzpovídali jsme Markétu Traube z oddělní Tréninku, která se s námi podělila o to, jak celá myšlenka vznikla a jakými podobami si celý program od svého vzniku prošel. Popsala nám, na jaké aktivity se noví Trainees můžou těšit a jaké projekty měli v uplynulém ročníku na starosti. Chcete vědět co chystáme letos? Zajímá vás, jaký kus práce už mají lonští Trainees za sebou? 

    Číst dál...

     

  • Trainee program

    Začni psát svou budoucnost a nastartuj kariéru jako Trainee!

    Začni psát svou budoucnost a nastartuj kariéru jako Trainee!

    Jsi čerstvým absolventem střední nebo vysoké školy a stále ještě nevíš, jakou cestou se vydat? Náš Trainee program ti umožní odhalit potenciál a získat první pracovní zkušenosti ve stabilní společnosti. Tato příležitost ti nabídne nejen prakické know how, ale také prostor růst a budovat si svou profesionální dráhu. Zajímá tě jak? 

    Číst dál...

Zkušenosti vedoucího: Trainee program jako zdroj nových nápadů a perspektiv

Proč je Trainee program příležitost nejen pro absolventy, ale i pro firmu a jak vypadá z pohledu vedoucího/mentora jsme si povídali s Ondřejem Minářem. Jak si Ondřej představuje ideálního trainee, co ho motivuje se opakovaně zapojovat i zda by se zapojil i sám, kdyby před lety měl tu možnost nám prozdradil v dnešním článku. 

Číst dál...

Začni psát svou budoucnost a nastartuj kariéru jako Trainee!

Jsi čerstvým absolventem střední nebo vysoké školy a stále ještě nevíš, jakou cestou se vydat? Náš Trainee program ti umožní odhalit potenciál a získat první pracovní zkušenosti ve stabilní společnosti. Tato příležitost ti nabídne nejen prakické know how, ale také prostor růst a budovat si svou profesionální dráhu. Zajímá tě jak? 

Číst dál...

Noční směny - jak je zvládnout?

Na směny pracuje v České republice zhruba každý 4. člověk. Týká se to přitom nejrůznějších profesí a ve směnném režimu pracuje také většina našich kolegů. Směnný režim však pro tělo není přirozený a přináší s sebou zvýšenou zátěž organismu. Jak se tedy s prací na směny a v noci co nejlépe poprat? Na to jsme se podívali v našem dalším článku.

Číst dál...

 

6+1 tipů na snazší návrat po rodičovské

Vrátit se zpět do pracovního procesu po rodičovské dovolené může být pro mnoho rodičů náročné. Čeká vás spousta nutných změn. Musíte se přizpůsobit novému režimu. Musíte změnit svůj dosavadní denní rozvrh. Musíte skloubit pracovní nasazení s potřebami rodiny... A při tom všem nechcete zapomínat na sebe. Není to tedy snadný přechod a rozhodně se vám bude zvládat lépe, když si ho naplánujete a pořádně se připravíte.  

Číst dál...

5 tipů jak se dobře uvést v nové práci

Nastupujete do nové práce, jste nervózní a hlavou vám běží spousta otázek. „Zvládnu to?“ „Jak mě přijmou kolegové?“ To vše je normální. Dnes se tedy na téma podíváme a přinášíme vám seznam 5 tipů na to, jak začátek kariéry, nebo nástup do nové práce zahájit úspěšně.

Číst dál...

První práce po škole. Co nám o své zkušenosti pověděla posila náborového týmu v Kutné Hoře?

Hledání první práce po škole může být obtížné. Nové prostředí, noví lidé, nová pravidla... Vyzpovídali jsme Míšu Karáskovou, členku náborového týmu v Kutné Hoře. Ta do Foxconnu nastoupila jako do své první práce na plný úvazek po absolvování vysoké školy. Co říká o prostředí, kolektivu, či zaškolení? 

Číst dál...

Co nám o své zkušenosti prozradila jedna z absolventek ročníku 2021/2022 Trainee programu?

Se Zuzanou Mejsnarovou jsme se potkali už v jednom z předchozích článků. Dnes Zuzka pracuje jako koordinátor materiálu na jedné z našich Pardubických divizí. Svou zkušenost s Trainee programem nám však popsala blíže a my vás o ni samozřejmě neochudíme. Takže tady je! Příjemné čtení...

Číst dál...

 

Zkušenosti absolventů Trainee programu

Co spojuje příležitost pro absolventy, skvělá komunita a množství workshopů a školení? Jasnou odpovědí je Trainee program. Na to, co je pro trainees připraveno v letošním roce, jsme se podívali minule. Co ale o zkušenostech s ním, říkají jeho absolventi? Pojďme se podívat!

Číst dál...

 

Trainee program ...aneb dáváme příležitost absolventům!

Trainee program v naší společnosti má již dlouhou tradici. Některé divize s ním začali již v roce 2014, nicméně od roku 2018 najdou mladí, šikovní kolegové uplatnění napříč celým Foxconnem. A jak si můžete Trainee program ve Foxconu představit? Na co se jako mladý absolvent můžete těšit? To si neváhejte přečíst v našem článku.

Číst dál...

Typy pracovněprávních vztahů mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem v zaměstnání  - co přinášejí a jaké nabízí společnost Foxconn?

Hledáte práci a nemůžete se zorientovat v typech pracovněprávních vztahů a ve všech s tím souvisejících zkratkách (HPP, DPP, DPČ..)? Pak si neváhejte přečíst tento článek. Informace v něm vám pomohou se v problematice zorientovat.

Podíváme se, jaké typy pracovněprávních vztahů mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem existují, jaké jsou jejich náležitosti i to, jaké preferujeme ve Foxconnu. 

Číst dál...

Perličky z našich pohovorů

V posledním článku jsme se podívali na to, jak se co nejlépe připravit na pohovor. V tom dnešním, kratším, se pro odlehčení podíváme na zvláštní a zábavné situace právě z pohovorů a rozhovorů s kandidáty.

Číst dál...

Jak se připravit na pohovor?

Přihlásili jste se na vybranou pozici a teď vás čeká setkání s potenciálním šéfem? Gratulujeme! Možná už vás dělí jen krůček od přijetí. Pohovor s vedoucím může být stresující, ale není se čeho bát. Pokud přijdete na schůzku připravení, uvidíte, že bude probíhat naprosto hladce. A odcházet budete se skvělým pocitem a dobrou náladou. Co tedy taková příprava vůbec obnáší? Na to jsme se podívali v dalším článku. 

Číst dál...

A co když nevím, jaké pozice mi můžete nabídnout?

Nevíte si rady, jaké pozice nabízíme a po pročtení našich kariérních stránek si stále nejste jistí, která pozice by pro vás byla vhodná? Nabízíme jich spoustu – od dělnických pozic ve výrobě a skladu, přes nejrůznější administrativní a technické pozice, až třeba po různé specializované a vedoucí pozice... Pak jsme tu pro vás s řešením. 

Číst dál...

Motivační dopis - má smysl ho psát? A jak na něj?

Co dělat, když už jste do rozeslali spoustu životopisů, ale stále nemáte ono vysněné místo? Pokud už přestáváte věřit, že najdete práci, která vás bude bavit, pak se zkuste zaměřit na motivační dopis. Je to velká šance, jak svého potenciálního zaměstnavatele okouzlit. A jak na něj?

Číst dál...

Jak na TOP životopis + vzor ke stažení

Ještě jste si nikdy nesestavovali váš strukturovaný životopis (v řeči náborářů často také CV nebo "sívíčko") a nevíte, jak na to? Nebo jste životopis už psali, ale chcete si ho vyladit? Pak je tento článek určený přímo pro vás! Připravili jsme si pro vás i jednoduchý vzor, jehož vyplnění je hračka a životopis budete mít hotový do pár minut. Tak se na to jdeme podívat. 

Číst dál...

Budeme na UHK i Univerzitě Pardubice

Foxconn je absolventům otevřený již od svého začátku v České republice a i letos nás můžete potkat na dvou veletrzích práce. 

Číst dál...

 

Mimořádný náborový den v Kutné Hoře

Foxconn v Kutné Hoře roste a my tak stále hledáme nové kolegy a kolegyně, kteří nám pomohou s kompletací, opravami a vývojem nových technologií.

Číst dál...

 

Viděli jste nás v minulém týdnu?

V prvním listopadovém týdnu jste nás mohli potkat hned na dvou akcích, kde jsme Foxconn prezentovali jako zaměstnavatele.

Číst dál...

 

Foxconn na Kontaktu 2021

Ve čtvrtek 25. 3. 2021 proběhl další ročník veletrhu pracovních příležitostí na Univerzitě Pardubice, nazvaný Kontakt 2021. Tentokrát se však vzhledem k současné situaci přesunul do online prostředí. 

Číst dál...

 

Testujeme online

Rok 2020 pro nás všechny přinesl množství změn. Jednou z oblastí, kde se realita loňského roku odrazila velmi výrazně byl přesun setkávání do online prostředí a obecně snaha o digitalizaci. Digitalizovalo se kdekoliv, kde to bylo jen trochu možné.

Číst dál...

 

 

Náborová videa

Věděli jste, že v online prostředí nasbírá video zhruba o 20 % reakcí více než pouhá fotka? My ano. I proto jsme se v loňském roce rozhodli využít videa i pro oblast náboru. 

Číst dál...